Доступність посилання

ТОП новини

У перший день заборони в’їзду в Україну прикордонники завернули понад 50 іноземців – ДПСУ


Упродовж останньої доби прикордонники оформили в пунктах пропуску на державному кордоні понад 140 тисяч людей
Упродовж останньої доби прикордонники оформили в пунктах пропуску на державному кордоні понад 140 тисяч людей

У перший день тимчасового припинення пропуску іноземців в Україну прикордонники повернули понад 50 громадян інших країн, повідомила пресслужба Держприкордонслужби України.

«З 00:00 до 8:00 16 березня понад півсотні іноземців не пропущено на в’їзд в Україну… Упродовж останньої доби прикордонники оформили в пунктах пропуску на державному кордоні понад 140 тисяч осіб, у тому числі на в’їзд прослідувало 85 тисяч осіб, на виїзд з України – 58 тисяч громадян», – повідомили у ДПСУ.

Згідно з повідомленням, 15 березня прикордонники провели температурний скринінг у майже 120 тисяч людей.

З півночі 16 березня на наступні два тижні в’їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства заборонений. Також тимчасово закриті близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще у майже пів сотні пунктів пропуску тимчасово припиняється пішохідне сполучення. Перелік таких КПП можна переглянути тут.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на сьогодні лабораторно підтверджені 5 випадків COVID-19, одна людина померла.

XS
SM
MD
LG