Доступність посилання

ТОП новини

Влада Румунії повідомила про різке збільшення кількості хворих на COVID-19


На сьогодні підтверджено 143 нових випадки захворюваності при загальній чисельності у 576
На сьогодні підтверджено 143 нових випадки захворюваності при загальній чисельності у 576

Влада Румунії 23 березня повідомила про різке збільшення кількості підтверджених випадків коронавірусу в країні і смертності за останні 24 години.

Згідно з повідомленніми, на сьогодні підтверджено 143 нових випадки захворюваності на COVID-19 при загальній чисельності у 576, зафіксовано також три нові випадки смерті із п’яти. Повідомляється, що усі померлі – літні люди.

Крім того, семеро румунів померли через коронавірус за кордоном – шість в Італії і один – в Іспанії.

23 березня в прямому ефірі президент Румунії Клаус Йоганніс, який оголосив у країні 30-денний надзвичайний стан ще 16 березня, закликав румунів не покидати домівки без нагальної необхідності.

Водночас 22 березня сотні румунів в Бухаресті та інших містах переважно проігнорували вказівки влади і скористалися теплою погодою, щоб прогулятися в парках і влаштувати пікніки в лісі.

«Це жорстока іронія, але сьогодні і в найближчі тижні допомогти іншим – означає триматися подалі від них», – сказав Йоганніс, додавши, що «соціальне дистанціювання – це вихід з цієї неймовірно складної ситуації».

Десятки тисяч румунських емігрантів повернулися протягом минулого тижня з Італії та Іспанії, країн Європи, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу, що спричинило значний тиск на і без того перевантажену соціальну та медичну сфери Румунії.

За даними Центру системних досліджені та інжинірингу при університеті Джонса Гопкінса, на сьогодні у світі кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить понад 350,5 тисяч, від COVID-19 померли понад 15 тисяч людей, видужали – більш ніж 100 тисяч.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG