Доступність посилання

ТОП новини

Румунія: кількість інфікованих коронавірусом перевищила 1000, очільник МОЗ подав у відставку


Румунія через COVID-19 втратила 18 своїх громадян
Румунія через COVID-19 втратила 18 своїх громадян

Кількість інфікованих коронавірусом в Румунії перевищила тимячу осіб, через місяць після першого підтвердженого випадку COVID-19. На тлі цієї статистики міністр охорони здоров’я країни подав 26 березня у відставку.

На сьогодні в Румунії виявлено 123 нових випадки коронавірусу, за останню добу 4 людини померли,в результаті чого загальна кількість уражених хворобою складає 1029, кількість загиблих – 18.

Після відставки очільника МОЗ Костача на тлі критики дій його міністерства в боротьбі з коронавірусом президент Клаус Йоганніса призначив заступника міністра Нелу Татару на його місце.

Медики заявляють, що не мають достатньо тестів і обладнання, протестовано наразі близько 16 тисяч людей. З 18-ти померлих – вісім були пацієнтами в лікарні на північному сході країни, у місті Сучава. Одинадцять інших румунських громадян з коронавірусом померли за кордоном – вісім в Італії, двоє – у Франції і один у Великобританії.

Близько 4 мільйонів румунів працюють за кордоном, більшість з них в Італії та Іспанії, які найбільше постраждали серед країн Європи.

16 березня Румунія оголосила надзвичайний стан і 25 березня ввела «тотальний карантин», залучивши військових.

Президент Йоганніс 26 березня вчергове звернувся до румунів із закликом дотримуватися карантину і залишатися вдома.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG