Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії винесли перші кримінальні вироки за порушення правил карантину


Волонтери пакують продуктові набори для літніх людей, яким заборонено виходити з дому, Белград, 26 березня 2020 року
Волонтери пакують продуктові набори для літніх людей, яким заборонено виходити з дому, Белград, 26 березня 2020 року

У Сербії винесли перші три кримінальні вироки за порушення карантинних правил, запроваджених у країні з метою вповільнити розповсюдження коронавірусної інфекції.

Вироки – від двох до трьох років позбавлення волі – були вперше в Сербії винесені за допомогою відеозв’язку, щоб захистити учасників від можливого зараження.

Зокрема, в місті Димитровграді суд виніс максимальний трирічний вирок, підтвердили Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода в Міністерстві юстиції Сербії.

Іще двох засудили до двох і двох з половиною років у місті Пожареваці. Як повідомила Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода речниця суду, суддя Драґана Євремович-Тодорович, обох обвинуватили в кримінальному правопорушенні недотримання приписів у галузі охорони здоров’я.

За її словами, ці двоє, які повернулися до Сербії з Угорщини попередніми днями, порушили вказівку дотримуватися 14-денної самоізоляції і тим самим «створили загрозу здоров’ю людей, бо могли спричинити розповсюдження інфекційного захворювання».

Нову відеопроцедуру для порушників самоізоляції Міністерство юстиції Сербії запровадило 26 березня. Первісні вироки, винесені таким чином, не є остаточними, але до повноцінного судового процесу відповідачі залишаються у слідчих ізоляторах.

Наразі в Сербії затримані за підозрою в порушенні надзвичайних норм у галузі охорони здоров’я 111 осіб. Вони перебувають за ґратами в трьох містах – Пироті, Вршаці й Пожареваці.

Серед таких надзвичайних заходів – заборона виходити з дому особам у віці понад 65 років чи 12-годинна нічна заборона на вихід із дому для всіх, за дотриманням якої стежить поліція.

На цей час у Сербії повідомляють про 528 випадків коронавірусного захворювання і вісім померлих.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG