Доступність посилання

ТОП новини

Влада пов’язує спалах коронавірусу у Першотравенську з конференцією баптистів під час карантину


Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник каже, що соби всіх учасників конференції встановлені, у них взяли аналізи
Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник каже, що соби всіх учасників конференції встановлені, у них взяли аналізи

У шахтарському містечку Першотравенську на Дніпропетровщині у вівторок виявили 15 нових випадків інфікування коронавірусом, повідомив голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник. За його даними, за минулу добу, 6 квітня, у цьому ж місті виявили 5 випадків коронавірусу.

Олійник повідомив, що спалаху захворювання передувало те, що кілька сотень баптистів із різних країн, попри заборону під час карантину, зібралися на свою щорічну конференцію. Частина з них перебуває досі в Першотравенську.

«Двоє з тих людей, у яких було підтверджено діагноз і які підписали зобовязання сидіти вдома, сьогодні вийшли з дому й збирались їхати до Дніпра. Були спіймані, оштрафовані, повернуті додому», – повідомив Олійник.

За його словами, ситуація в місті стабільна. Особи всіх учасників конференції встановлені, у них взяли аналізи.

За інформацією Святослава Олійника, коронавірус виявили і у жителів інших міст, які брли участь у релігійному заході в Першотравенську, зокрема, по одній людині в Новомосковську та Синельниківському районі.

Загалом у Дніпропетровській області станом на 7 квітня лабораторно підтверджено 41 випадок захворювання рна COVID-19.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG