Доступність посилання

ТОП новини

Нью-Йорк: у тигра в зоопарку діагностували коронавірус


Нью-Йорк – найбільш уражене коронавірусом місто у США
Нью-Йорк – найбільш уражене коронавірусом місто у США

У тигра в зоопарку американського Нью-Йорка діагностували новий коронавірус. Вважається, це перший підтверджений випадок інфікування тварини в США.

Тигр, ймовірно, підхопив вірус від співробітника зоопарку, який був інфікований, але не мав симптомів, повідомили в адміністрації зоопарку. Шість інших тигрів та левів також захворіли, але їхня хвороба наразі не встановлена.

У зоопарку вирішили взяти аналізи в однієї з тварин після того, як у левів і тигрів з’явилася низка симптомів, включно із сухим кашлем, хрипами та втратою апетиту.

Зоопарк взяв аналізи лише в однієї тварини, оскільки для того, щоб отримати зразки, необхідно застосувати анестезію і нейтралізувати звіра.

За словами ветеринарки та посадовиці Міністерства сільського господарства США докторки Джейн Руні, наразі немає свідчень, що захворювання передається зворотнім шляхом – від тварини до людини.

Центр контролю та запобігання захворюванням не рекомендує тестувати тварин на коронавірус і радить людям обмежити взаємодію з ними й мити руки після контакту.

Нью-Йорк – найбільш уражене коронавірусом місто у США. Там підтвердили понад 100 тисяч випадків.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG