Доступність посилання

ТОП новини

«Надзвичайна ситуація» у 3 областях, заборона експорту спирту і таблички про дистанцію – уряд щодо коронавірусу


Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про підсумки позачергового засідання кабміну
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про підсумки позачергового засідання кабміну

Перм’єр-міністр україни Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів у понеділок зібрався на позачергове засідання, ухваливши низку рішень, що стосуються запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

«Ухвалили рішення запровадити надзвичайну ситуацію в Донецькій, Тернопільській та Черкаській областях з метою запобігання поширенню COVID-19. Відповідні рішення раніше були ухвалені регіональними комісіями з питань ТЕБ і НС. Наразі режим надзвичайної ситуації встановлений вже в 9 областях», – повідомив Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Крім того, за його словами, уряд ухвалив рішення до 1 червня заборонити експорт етилового спирту.

«Пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, мають забезпечити контроль, куди та кому відвантажується спирт», – зазначив голова уряду.

Денис Шмигаль також розповів, що усі заклади та установи, які продовжують діяльність у період обмежувальних заходів мають встановити позначки соціальної дистанції в півтора метри.

Він додав, що власникам та керівництву закладів та установ разом із Нацполіцією слід забезпечити дотримання відвідувачами такої дистанції.

Серед рішень уряду у понеділок –​ дозвіл ліцензіатам на період карантину здійснювати торгівлю лікарськими засобами та супутніми товарами дистанційно.

«Також дозволяється організовувати та здійснювати доставку безпосередньо споживачам з дотриманням умов зберігання лікарських засобів, визначених виробником під час їх транспортування», – повідомив Шмигаль.

11 березня Кабінет міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня до 3 квітня.

Станом на ранок 23 березня в України зафіксовано 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні.​

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG