Доступність посилання

ТОП новини

Влада Каліфорнії заборонила 40 млн жителям штату покидати домівки без нагальної необхідності


Напис над шосе у долині Сан-Фернандо в Лос-Анджелесі: «Мийте руки, будьте здорові, уникайте COVID-19», 15 березня 2020 року
Напис над шосе у долині Сан-Фернандо в Лос-Анджелесі: «Мийте руки, будьте здорові, уникайте COVID-19», 15 березня 2020 року

Влада американського штату Каліфорнія, щоб зупинити поширення коронавірусу, видала розпорядження про заборону 40 мільйонам жителів штату покидати домівки без нагальної необхідності. Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом 19 березня заявив, що постанова в межах штату вступає в силу в опівночі.

«Це час, коли нам потрібно ухвалювати жорсткі рішення. Ми повинні змиритися з реальністю», – сказав Ньюсом.

Відрлвідно до рішення, людям, як і раніше, буде дозволено залишати свої будинки, щоб гуляти і займатися фізичними вправами, а також для задоволення основних потреб – покупки продуктів харчування і отримання медичної допомоги. Доставка із ресторанів залишається доступною.

Керівництво штату заявило, що контроль за дотриманням обмежувальних заходів будуть здійснювати не правоохоронці, а соцробітники.

Раніше 19 березня губернатор Каліфорнії звернувся до президента США Дональда Трампа з проханням надати медичне судно ВМС США, щоб допомогти сектору охорони здоров’я впоратися з викликами через коронавірус.

За даними видання Los Angeles Times, в штаті зареєстрований 1001 випадок COVID-19 та 19 смертей від коронавірусу.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG