Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус: на Закарпатті до лікарні на обстеження потрапила туристична група


Повідомлення про жінку з підвищеною температурою в складі групи надійшло з пункту пропуску «Тиса» в Чопі
Повідомлення про жінку з підвищеною температурою в складі групи надійшло з пункту пропуску «Тиса» в Чопі

Увечері 25 лютого для обстеження на виявлення коронавірусної інфекції медики доправили до Закарпатської обласної клінічної лікарні туристичну групу з 25 людей. Приводом стала зафіксована прикордонниками підвищена температура у жінки, яка подорожувала в групі. Про це на брифінгу 26 лютого повідомила завідувачка відділу Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик.

«Ми отримали повідомлення з пункту пропуску «Тиса» у Чопі. Група поверталася з Європи, перебували близько тижня на території Франції, Італії, заїжджаючи на північ Італії, у місця скупчення осіб – карнавал. На контрольно-пропускний пункт прибула бригада екстреної медичної допомоги, було ухвалене рішення щодо тимчасової ізоляції групи та з’ясування обставин», – сказала Тимчик.

Туристів доправили до обласної лікарні, де всі пройшли відповідний огляд та вірусологічні дослідження. Як повідомив директор лікарні Михайло Поляк, на сьогодні пасажири групи повністю обстежені, лабораторні аналізи засвідчили відсутність будь-яких захворювань, клінічних проявів коронавірусу теж не виявлено.

«Усі практично здорові, температури ні в кого нема. Зроблений висновок, що вірусна інфекція відсутня», – каже Михайло Поляк.

Директор обласної інфекційної лікарні також повідомив, що сьогодні, 26 лютого, пасажирів автобусу, відпустять додому. Усі вони з різних областей України.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом у світі станом на 26 лютого сягнула 81 002, понад 30 тисяч одужали. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса. Число летальних випадків зросло до 2762. В Україні, за офіційними даними, наразі жодного випадку захворювання не зафіксовано.

XS
SM
MD
LG