Доступність посилання

ТОП новини

Якщо контрнаступ не принесе успіху, Заходу буде складніше давати «другий шанс» – Костенко


За словами Романа Костенка, Україна вже витратила досить багато власних ресурсів, а також ресурсів Сполучених Штатів та країн-членів Євросоюзу
За словами Романа Костенка, Україна вже витратила досить багато власних ресурсів, а також ресурсів Сполучених Штатів та країн-членів Євросоюзу

Якщо майбутній український контрнаступ не принесе великого успіху, то наступний шанс на нього Захід буде давати складніше. Проте він буде не останній. Про це в ефірі «Свобода Ранок» (проєкт Радіо Свобода) розповів секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Я не кажу, що це останній шанс, але наступний буде даватися більш складно», – сказав він.

За його словами, Україна вже витратила досить багато власних ресурсів, а також ресурсів Сполучених Штатів та країн-членів Євросоюзу.

Читайте також: «Бояться контрнаступу і провокують невдоволення людей» – Гуменюк про дії військ РФ на півдні України

«Вони нам зараз дають техніку, яка має допомогти нам щось змінити на полі бою… Коли говорять, що це «останній шанс»: останній шанс – це якщо ми підемо (у контрнаступ – ред.) і противник знищить наші угруповання і всю техніку, яка у нас є, то це буде складна ситуація», – каже Костенко.

Разом із тим народний депутат нагадав, що деокупація Харківщини минулого року, зокрема, відбулася практично без втрат. За його словами, коли розпочнеться весняно-літня військова компанія, буде зрозуміло, чи змогла українська армія реалізувати свої плани, чи ні.

Напередодні керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що підготовка до контрнаступу Збройних сил України «йде за планом».

XS
SM
MD
LG