Доступність посилання

ТОП новини

«Слава вірним патріотам Криму! Слава Україні!» – Джемілєв закликав кримчан до спротиву окупантам


Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у промові на форумі Age of Crimea в Києві закликав жителів анексованого Росією півострова до спротиву.

«Я закликаю всіх змінити страх на призирство з усіма похідними від цього принципами мирного ненасильницького спротиву окупації. Є на Сході розумка приказка: «Найбільше дорожить своєю шкурою той, чия шкура нічого не варта». Я впевнений, що в Криму достатньо патріотів, які думають не про свою шкуру, а про майбутнє свого півострова, про майбутнє своїх дітей. Слава вірним патріотам Криму! Слава Україні!», – звернувся Джемілєв.

Він висловив переконаність, що «Крим рано чи пізно, але обов’язково буде звільнений від окупації».

«Інакше й бути не може, тому що грубі порушення міжнародного права, міжнародний розбій і захоплення чужих територій в 21-му столітті – це виклик всьому світу. І цивілізований світ не може з цим довго миритися. Але, як швидко це станеться, залежить від багатьох факторів, у тому числі, певною мірою від самих жителів Криму. Знаємо, що окупант жорстокий, брехливий і підступний, присікає будь-яке інакомислення, не гребуючи жодними методами. Але, коли йдеться про долю батьківщини і майбутнє наших дітей, ми повинні передусім дувати про свій обов’язок і відповідальність перед ними», – сказав лідер кримськотатарського народу.

Він наголосив, що для жителів Криму в умовах окупації та «ізоляції від всього цивілізованого світу нема і не може бути якихось світлих перспектив».

«Сама держава-окупант стрімко перетворюватиметься у велику Північну Корею, ставши символом тоталітаризму, жорстокості та біснування. Вихід із цієї ситуації може бути лише один – всі сторони повинні суворо дотримуватися правил міжнародного права, виконувати рішення, резолюції, постанови загальновизнаних міжнародних організацій…Це означає, що окупаційні війська маю бути негайно виведені з нашої території, відшкодований, завданий в результаті агресії збиток, винуватці цієї злочинної агресії мають бути притягнуті до відповідальності», – додав Джемілєв.

26 лютого відзначається День спротиву Криму російській окупації.

XS
SM
MD
LG