Доступність посилання

ТОП новини

Крим: ФСБ заявляє про затримання чоловіка за «підготовку диверсії» в Керчі


Як заявили в ФСБ, у Керчі «запобігли підготовці диверсії на об’єкті енергосистеми», передає російське державне агентство ТАСС
Як заявили в ФСБ, у Керчі «запобігли підготовці диверсії на об’єкті енергосистеми», передає російське державне агентство ТАСС

У Керчі співробітники російської Федеральної служби безпеки затримали чоловіка, якого підозрюють у підготовці диверсії на енергооб’єкті у місті. Про це повідомляють російські та кримські ЗМІ з посиланням на пресслужбу ФСБ, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Як заявили в ФСБ, у Керчі «запобігли підготовці диверсії на об’єкті енергосистеми», передає російське державне агентство ТАСС. При цьому був нібито затриманий громадянин Росії та України 1971 року народження.

Українське законодавство не передбачає подвійного громадянства.

Читайте також: Ексспівробітників СБУ в Криму судитимуть за кібератаки проти України

Як стверджують російські силовики, під час обшуку в будинку затриманого було виявлено саморобний вибуховий пристрій та засоби зв’язку, які містять нібито листування з представником спецслужб України.

Ім’я та прізвище затриманого не повідомляється, його публічні коментарі відсутні. Прокуратура України також наразі не реагувала на ймовірне затримання.

За даними українських правозахисників, у Криму з 2014 року не менше 16 громадян України засуджено за звинуваченнями у «шпигунстві» та «диверсіях». Серед них є фрілансер Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) Владислав Єсипенко. Також у списку «Кримської правозахисної групи» фігурують: Андрій Захтей, Володимир Дудка, Олексій Бессарабов, Дмитро Штибліков, Геннадій Лімешко, Леонід Пархоменко, Костянтин Давиденко, Дмитро Долгополов, Ганна Сухоносова, Юнус Машаріпов, Іван Яцкін, Костянтин Стеценко (Худолій).

XS
SM
MD
LG