Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Криму обшукують будинок активіста Марлена Мустафаєва


Обшук в будинку Марлена Мустафаєва, селище Кам’янка, Сімферопольський район, 4 вересня 2018 року
Обшук в будинку Марлена Мустафаєва, селище Кам’янка, Сімферопольський район, 4 вересня 2018 року

У селищі Кам’янка Сімферопольського району в анексованому Криму вранці 4 вересня в будинку активіста Марлена Мустафаєва проходить обшук, повідомляє об’єднання «Кримська солідарність».

За словами активістів, російські силовики відмовляються називати причини обшуку. Повідомляється, що на вулиці стоїть автозак, який перекрив вхід у двір будинку Марлена Мустафаєва.

На даний момент російські силові відомства обшук не коментували.

У лютому 2017 року в будинку Марлена Мустафаєва пройшов обшук у справі про демонстрацію «екстремістської символіки». Силовики вилучили у Мустафаєва комп'ютерну техніку і кілька книг.

Мустафаєва прийшли підтримати десять осіб, які знімали те, що відбувається на відео і транслювали дії силовиків в соціальних мережах. Всіх цих людей затримали. Пізніше Мустафаєва за звинуваченням в «пропаганді або публічному демонструванні атрибутики або символіки екстремістських організацій» заарештували на 11 діб, його соратників – на п'ять. Активіст вийшов з-під арешту 4 березня.

З вересня минулого року Мустафаєва викликали до Слідчого комітету Київського району Сімферополя для надання свідчень.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

XS
SM
MD
LG