Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен засудила обшуки в Криму, затриманим інкримінують участь в «Хізб ут-Тахрір»


Раніше стало відомо, що співробітники ФСБ Росії провели 7 обшуків і затримали 5 кримчан
Раніше стало відомо, що співробітники ФСБ Росії провели 7 обшуків і затримали 5 кримчан

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова засудила масові обшуки російських силовиків у Бахчисараї та Бахчисарайському районі 11 березня.

«Переслідування кримських татар окупантами відбувається на релігійному підґрунті. Своїми незаконними діями ФСБ РФ порушили національне законодавство України, зокрема статті 30, 31, 32 Конституції України, а також статті 5, 8, 9 та 13 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової перевірити підстави затримання громадян України, а також забезпечити право на захист та справедливий суд», – написала Денісова у фейсбуці.

Крім того, вона закликала представників моніторингової місії ООН з прав людини здійснити виїзд на територію тимчасово окупованого Криму, аби перевірити дотримання прав та умови утримання незаконно затриманих громадян України.

Як передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, затриманим кримчанам інкримінують участь в організації «Хізб ут-Тахрір», яка заборонена в Росії і на території анексованого нею Криму.

Російські силовики вранці 11 березня прийшли з обшуками в будинки кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі. Кримська правозахисниця Лутфіє Зудієва повідомила проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що всього співробітники ФСБ Росії провели сім обшуків і затримали 5 кримчан: Енвер Мустафаєв, Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов, Рустем Сейтмеметов.

МЗС України висловило рішучий протест Росії щодо цих обшуків.

XS
SM
MD
LG