Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Криму заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок, захоплених в Азовському морі


Український рибалка Максим Терехов зі своєю сім'єю. За попередніми даними, він один із затриманих
Український рибалка Максим Терехов зі своєю сім'єю. За попередніми даними, він один із затриманих

Підконтрольний Росії Керченський міський суд заарештував на 10 діб чотирьох громадян України, затриманих російськими прикордонниками в Азовському морі нібито «за незаконний вилов риби». Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на інформацію пресслужби прикордонного управління ФСБ по Криму, інформує проєкт Радіо Свобода Крим Реалії.

«Затримані напередодні співробітниками Прикордонного управління ФСБ Росії по Криму в Азовському морі, визнані винними в скоєнні адміністративного правопорушення за частиною 4 статті 19.3 КоАП Росії («Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки в зв'язку з виконанням ним службових обов'язків, а також перешкоджання виконанню ним службових обов'язків»). Їм призначений адміністративний арешт на 10 діб», – мовиться у повідомленні.

За даними кримських ЗМІ, близьких до окупаційної влади, ФСБ порушило справу про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 8.17 КоАП Росії (порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів).

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії повідомило 15 лютого, що затримало в Азовському українське судно з чотирма громадянами України на борту.

За словами підконтрольного Кремлю кримського омбудсмена Лариси Опанасюк, команду затримали на 48 годин. «У них не було документів, улов був незаконний на борту», – стверджує Опанасюк.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) повідомило, що відстежує ситуацію із затриманням громадян України Росією 15 лютого.

Раніше контррозвідка СБУ повідомляла, що фіксує порушення норм міжнародного права з боку співробітників ФСБ Росії щодо громадян України, які здійснюють вилов риби в акваторії Азовського моря.

Останнім часом Чорне море, як і Азовське море та Керченська протока стали місцями активних дій військово-морського флоту й інших морських формувань Росії, які створюють загрози і цивільному судноплавству, і діям українських військових моряків.

XS
SM
MD
LG