Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба після ракетних ударів Росії закликав надати Україні F-16


Наслідки удару РФ по Умані, 28 квітня 2023 року
Наслідки удару РФ по Умані, 28 квітня 2023 року

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, реагуючи на чергові ракетні удари Росії, закликав партнерів надати Києву сучасні літаки F-16.

«Ракетні удари, які вбивають уві сні невинних українців, у тому числі 2-річну дитину, є відповіддю Росії на всі мирні ініціативи. Шлях до миру – вигнати Росію з України. Шлях до миру – озброїти Україну F-16 і захистити дітей від російського терору», – написав міністр у твіттері.

Президент України Володимир Зеленський у телеграмі наголосив, що «російський терор» має отримати справедливу відповідь від України та світу, «і отримає» її.

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України. На даний час відомо про щонайменше вісьмох загиблих: шістьох в Умані, де внаслідок влучання ракети зруйнувався під’їзд багатоповерхівки, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. «Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня», – йдеться в зведенні.

Ракети та дрони були збиті в зонах відповідальності командувань «Центр», «Схід» і «Південь».

XS
SM
MD
LG