Доступність посилання

ТОП новини

У КВУ назвали «надзвичайно скандальною» другу сесію ВР


17 січня відбулося останнє пленарне засідання другої сесії Верховної Ради, яка розпочала свою роботу на початку вересня 2019 року
17 січня відбулося останнє пленарне засідання другої сесії Верховної Ради, яка розпочала свою роботу на початку вересня 2019 року

Друга сесії Верховної Ради дев’ятого скликання була «надзвичайно скандальною», заявив голова «Комітету виборців України» Олексій Кошель.

«Ми отримали цілу палітру скандалів: від переписування – до фактів з біографії окремих народних депутатів», – сказав Кошель.

Він додав, що, за даними очолюваної ним організації, найчастіше ухвалені під час останньої сесії Ради закони підтримували депутати «Слуги Народу», «Голосу» та групи «Довіра». У середньому за закони голосували 299 народних депутатів.

«Нижчі показники підтримки прийнятих законів у «Європейської солідарності» – 49%, групи «За майбутнє» – 48%, ВО «Батьківщина» – 39%. Майже не підтримували ухвалені закони депутати «Опозиційної платформи За життя», – йдеться у дослідженні КВУ.

КВУ також оцінив роботу лідерів фракцій Ради під час сесії. До уваги взяли такі показники роботи як участь в пленарних засіданнях, в голосуваннях, відвідування засідань комітету та успішність законодавчої роботи.

«Серед семи лідерів фракцій найвищі показники із відвідування засідань Ради та участі в голосуваннях в Ірини Геращенко («Європейська солідарність» – ред.), в Артура Герасимова «Європейська солідарність» – ред.) – найвищі показники відвідування засідань Комітету, а Давид Арахамія «Слуга народу» – ред.) має найвищі показники продуктивності законодавчої роботи (подано 30 законопроєктів, із яких ухвалено 8)», – додали в КВУ.

17 січня відбулося останнє пленарне засідання другої сесії Верховної Ради, яка розпочала свою роботу на початку вересня 2019 року.

XS
SM
MD
LG