Доступність посилання

ТОП новини

До Києва прибула спікерка Сенату Польщі. Вона зустрілася з керівництвом Верховної Ради


Малґожата Кідава-Блонська повідомила про свій візит, заявивши, що планує виступити у Верховній Раді
Малґожата Кідава-Блонська повідомила про свій візит, заявивши, що планує виступити у Верховній Раді

Маршалок Сенату Польщі Малгожата Кідава-Блонська прибула до Києва 24 травня, повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

«Цей візит є свідченням беззаперечної підтримки польським народом боротьби українців проти російського агресора. Вдячний Польщі за всебічну допомогу, надану Україні. Під час зустрічі ми обговорили безпекову ситуацію. Подякував за оборонну підтримку», – розповів голова парламенту.

Він додав, що під час розмови з парламентаркою Польщі окреслив пріоритети України, в тому числі додаткові системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, боєприпаси, бронетехніки, дрони, антидронові системи та далекобійні ракети.

Читайте також: Сенат Польщі ухвалив закон про допомогу біженцям з України

Також Стефанчук подякував Польщі за підтримку інтеграції України до Євросоюзу і НАТО.

«У частині європейської інтеграції зазначив, що Україна виконала чотири кроки, визначені Єврокомісією у Пакеті розширення. І зараз вкрай важливе якнайшвидше схвалення переговорної рамки», – додав спікер.

Спікерка верхньої палати парламенту Польщі Кідава-Блонська повідомила про свій візит у історіях в інстаграмі, опублікувавши відео візиту до Стіни пам’яті в Києві та зустрічі зі Стефанчуком і віцеспікеркою Верховної Ради Оленою Кондратюк. Вона також повідомила, що планує виступити у Верховній Раді.

Форум

XS
SM
MD
LG