Доступність посилання

ТОП новини

Підвищене споживання призвело до вимкнень електрики у Києві – Yasno


Довелося повернутися до відключень у деяких районах
Довелося повернутися до відключень у деяких районах

Енергетикам у Києві довелося у четвер вдаватися до вимкнень електрики через підвищене споживання, повідомив генеральний директор енергопостачальної компанії Yasno Сергій Коваленко.

«Вчора НЕК виділив для Києва обмеження на рівні 845 МВт на період з 00:00 до 10:00 і 1027 МВт з 15:00 до кінця доби. Тобто у період з 10:00 до 15:00 обмеження були такі, що, за розрахунками колег, давали змогу не відключати за стабілізаційним графіком. Але через підвищене споживання в цей час зросло і навантаження. Деякі ділянки мереж поки що не можуть передавати такі високі обсяги, тому довелося повернутися до відключень у деяких районах. Тепер зрозуміло, на що слід звернути увагу, щоб додати системі більшої функціональності», – написав Коваленко у фейсбуці.

Посадовець зазначив, що зараз споживачі «трохи розслабилися у споживанні, бо часто світло не відключають, або відключають на коротші терміни».

«Але ситуація все ще залишається складною. І те, що ми зараз зі світлом – це результат тяжкої роботи. Про це варто пам’ятати постійно. Так само, як і бути готовими до відключень», – зазначив Коваленко.

Росія розпочала удари по енергетичній інфраструктурі України перед початком опалювального сезону, торік у жовтні. За цей час їй вдалося значно скоротити електричну генерацію, а також частково порушити єдність енергетичної системи України.

За даними «Укренерго», енергосистема України наразі пережила 13 ракетних і 15 дронових атак Росії по її об’єктах.

XS
SM
MD
LG