Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зафіксували ще два температурні рекорди – метеорологи


В обсерваторії зазначили, що від початку місяця кліматологи зафіксували вже 13 температурних рекордів
В обсерваторії зазначили, що від початку місяця кліматологи зафіксували вже 13 температурних рекордів

У Києві 11 квітня зафіксували два температурні рекорди, повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

«Мінімальна температура повітря не опустилася нижче 14,7°С, що на 3,1°С вище попереднього рекордного показника для цього дня 1977 року. Середньодобова температура повітря виявилася найвищою за час проведення спостережень для цього дня і склала 18,6°С, що перевищило попередній рекордний показник 2018 року на 1,3°С. За багаторічними показниками така температура повітря відповідає 5 червня», – йдеться в повідомленні.

В обсерваторії зазначили, що від початку місяця кліматологи зафіксували вже 13 температурних рекордів.

Раніше цього місяця Європейська служба моніторингу кліматичних змін Copernicus заявила, що березень 2024 року став найтеплішим у світі за всю історію спостережень.

Згідно з повідомленням, кожний із попередніх дев’яти місяців також був рекордно теплим, і загалом із квітня 2023 року до березня 2024 року глобальна середня температура була на 1,58 градуса Цельсія вище за середню в доіндустріальний період 1850–1900 років. 2023 рік став найспекотнішим на планеті за всю історію систематичних спостережень.

У звіті Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) зазначалося, що минулий 2023 рік став найтеплішим на планеті від початку спостережень за кліматом з 1850 року – ця тенденція тримається уже 10 років поспіль.

Форум

XS
SM
MD
LG