Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Києва склала 466 протоколів на порушників карантину – Кличко


В Україні, за рішенням Кабінету міністрів, до 24 квітня діє карантин і режим надзвичайної ситуації
В Україні, за рішенням Кабінету міністрів, до 24 квітня діє карантин і режим надзвичайної ситуації

Поліція Києва склала 466 протоколів на порушників карантинних заходів у столиці, повідомив під час онлайн-брифінгу 2 квітня міський голова Віталій Кличко.

«Тільки з них на порушників обсервації за два дні склала понад 60 адміністративних протоколів», – сказав Кличко.

П’ятьох осіб, за його словами, оштрафували за порушення режиму обсервації на 17 тисяч гривень.

«Незважаючи на постійні заклики до жителів міста і підприємців дотримуватися обмежувальних заходів, ще є багато тих, хто нехтує правилами. Буквально вчора поліція склала протокол на підприємця, який не припинив роботу кафе, і туди продовжували ходити люди», – заявив мер.

Він нагадав, що, згідно з законодавством, перше порушення режиму обсервації або самоізоляції передбачає штраф розміром 17 тисяч гривень, повторне порушення – 34 тисячі, а третє порушення передбачає кримінальне покарання.

В Україні, за рішенням Кабінету міністрів, до 24 квітня діє карантин і режим надзвичайної ситуації. Міжміське сполучення припинене, громадський транспорт працює лише для перевезення на роботу працівників критичної інфраструктури: медиків, рятувальників, правоохоронців, співробітників продуктових магазинів, аптек, стратегічних підприємств.

Уряд виступає за посилення карантинних заходів.

17 березня Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 170 тисяч гривень.

За порушення правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», передбачений штраф від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Якщо наслідком таких порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG