Доступність посилання

ТОП новини

Мережа «Ланет» повідомила про замах на свого засновника


«Ланет»: у бік будинку Віктора Мазура кинули бойову гранату
«Ланет»: у бік будинку Віктора Мазура кинули бойову гранату

Мережа «Ланет» повідомила про замах на свого засновника Віктора Мазура, який відбувся 4 лютого.

Тоді в бік будинку кинули бойову гранату, вибух вибив вікна та зіпсував стіни фасаду. Унаслідок інциденту ніхто не постражав.

Мазур звернувся в поліцію. За даними компанії, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про «хуліганство».

«Але, на думку Мазура, це не хуліганство. Його адвокат Сергій Дешунін розповів, що камера відеоспостереження зафіксувала, як під будинок приїхав автомобіль, з нього вийшли люди, жбурнули гранату в будинок і швидко зникли», – йдеться в релізі компанії.

Другою версією «Ланет», який є одним з найбільших провайдерів інтернет та кабельного телебачення в Україні, називає ділові інтереси. Мазур стверджує, що в нього немає бізнес-конфліктів, окрім протистояння з телеканалом NewsOne: з початку цього року «Ланет» припинила його трансляцію.

«За словами Мазура, менеджери NewsOne переконували його, що відновити трансляцію каналу – в його особистих інтересах. Так, один з менеджерів NewsOne Ярослав Латко недавно наполегливо умовляв його провести зустріч з представниками каналу, «тому що буде пізно». Зустріч з керівництвом каналу, яка повинна була відбутися 4 лютого (в цей же день ввечері прилетіла граната), Мазур скасував», – розповіли в «Ланет».

На думку адвоката Віктора Мазура Сергія Дешуніна зв’язок може бути і непрямий: у каналу є своя аудиторія, і «якісь радикально налаштовані люди могли вирішити таким чином вплинути на ситуацію».

Поліція і телеканал NewsOne наразі не коментували повідомлення мережі «Ланет».

Канали «112 Україна» NewsOne та Zik, належать Тарасу Козаку, соратнику Віктора Медведчука – лідера проросійської організації «Український вибір» і голови політради проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя», кума президента Росії Володимира Путіна. Група журналістів і громадських діячів назвала це «повзучою окупацією українського медіапростору Росією».

XS
SM
MD
LG