Доступність посилання

ТОП новини

Кім Чен Ин дорікнув США через «односторонній підхід» до роззброєння


Репортаж про трансляцію новорічного звернення лідера КНДР Кім Чен Ина, Сеул, Південна Корея, 1 січня 2019 року
Репортаж про трансляцію новорічного звернення лідера КНДР Кім Чен Ина, Сеул, Південна Корея, 1 січня 2019 року

Пхеньян готовий продовжити процес ядерного роззброєння Корейського півострова, проте політика США може змусити його шукати для цього «інший шлях», заявив у новорічному зверненні лідер КНДР Кім Чен Ин. Він уточнив, що потреба в новому шляху виникне, якщо Сполучені Штати не перестануть вимагати від Північної Кореї «односторонніх дій».

Кім Чен Ин сказав, що готовий зустрітися з президентом США Дональдом Трампом у будь-який час. Крім того, північнокорейський лідер закликав Південну Корею припинити спільні військові навчання з «зовнішніми силами» і продовжити багатосторонні переговори з питань миру на Корейському півострові.

Вашингтон поки не коментував заяву Кім Чен Ина. У Сеулі вітали виступ лідера КНДР. На думку південнокорейської влади, сказане Кім Чен Ином свідчить про зацікавленість Пхеньяна в розвитку відносин з США і Південною Кореєю.

Вашингтон наполягає на повному ядерному роззброєнні Північної Кореї. У США вважають, що тільки після цього можна розглянути скасування численних санкцій проти КНДР.

XS
SM
MD
LG