Доступність посилання

ТОП новини

У Лондоні затримали підозрюваного у сприянні російській розвідці


Подробиць про те, якою незаконною діяльністю займався Говард Майкл Філліпс, слідство поки не наводить.
Подробиць про те, якою незаконною діяльністю займався Говард Майкл Філліпс, слідство поки не наводить.

У Лондоні співробітники контртерористичної поліції затримали жителя міста Харлоу, його підозрюють у сприянні російській розвідці. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Зазначається, що у другій половині дня 23 травня підозрюваний, 64-річний Говард Майкл Філліпс, мав постати перед судом.

У рамках розслідування було проведено обшуки за адресами у Хартфордширі та Ессексі. За даними поліції, якоїсь безпосередньої загрози для широкого загалу немає.

Філліпса затримали відповідно до нових положень закону про національну безпеку. У ньому прописано, що поліція може затримувати людей без ордера, якщо обґрунтовано підозрює, що вони можуть бути причетними до діяльності, пов'язаної із загрозою з боку іншої держави.

Подробиць про те, якою незаконною діяльністю займався Говард Майкл Філліпс, слідство поки не наводить. При цьому наголошується, що у справі згадано сприяння матеріального характеру.

У квітні цього року у наданні допомоги російським спецслужбам звинуватили двох підданих Великобританії через підпал у Лондоні складу, що належить компанії вихідців з України. Тоді йшлося про 20-річного Ділана Ерла та 22-річного Джека Рівза.

Новий арешт, як зазначається, з будь-якими попередніми справами та розслідуваннями не пов'язаний.

Форум

XS
SM
MD
LG