Доступність посилання

ТОП новини

У Львові заборонили перебувати на дитячих і спортивних майданчиках і заходити у магазин без маски


У Львові посилюють карантинні заходи
У Львові посилюють карантинні заходи

Міський штаб із протидії коронавірусу у Львові заборонив перебувати на дитячих і спортивних майданчиках у час карантину. Мобільні групи, які створює міськрада, ходитимуть містом і штрафуватимуть за порушення карантинних заходів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Також у Львові заборонено вживати їжу і напої у парках, скверах, заходити у громадський транспорт, супермаркети, ринки, аптеки без масок. Однак проблема в тім, що в багатьох аптеках не лише Львова та області немає масок або ж на них висока ціна. І люди використовують одноразову маску кілька днів поспіль.

Міський штаб рекомендує торгівельним закладам перейти на безготівкову оплату, а громадянам виходити з дому з документами, що посвідчують особу.

Тим часом у місті дозволено роботу сервісних центрів мобільних операторів, оптик і компаній із ремонту комп’ютерної техніки.

Від 30 березня у Львові почали експрес-тестування на коронавірус водіїв громадського транспорту, медиків, соціальних працівників. Під час цього у водійки трамваю виявили підозру на коронавірусну інфекцію. У неї взято аналіз для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), яка може достовірно визначити наявність або відсутність коронавірусної інфекції.

Сьогодні у Львівській області 4 мобільні групи у складі сімейного лікаря і медсестри розпочали масове тестування на COVID-19 осіб, які повернулись із-за кордону протягом двох останніх тижнів. Також тестуватимуть і тих, хто з ними контактував.

«Перші тестування вже розпочали у Пустомитівському районі, завтра-післязавтра будуть в інших районах», – каже представник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько. За його словами, Львівщина має 6 тисяч експрес-тестів, які надійшли з Китаю. А ще 20 тисяч надійдуть від місцевої спільноти «ІТ-кластер».

На сьогодні у Львівській області у шести людей підтверджено коронавірус.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG