Доступність посилання

ТОП новини

На вулицях Львова поменшало туристів, влада міста ввела обмеження через коронавірус


Міська влада Львова ввела низку заходів для запобігання поширенню коронавірусу, призупинивши проведення масових заходів і ввівши карантин у навчальних закладах.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, 12 і 13 березня на перехідний період дитячі садки і школи ще будуть працювати, вчителі і вихователі залишатимуться на місці і батьки зможуть привести дітей в установи, однак із 16 березня до 3 квітня освітні та дитячі заклади не працюватимуть. Не працюватимуть і мистецькі школи міста.

«Хочу звернутись до працедавців, якщо у вас на роботі є молоді батьки, які мають малих дітей, дайте їм можливість побути вдома, можливо, роботу можна робити дистанційно. Щодо літніх людей, якщо буде потреба, купуватимемо для них продукти», – заявив мер Львова Андрій Садовий.

Дистанційне навчання планують запровадити і у вищих навчальних закладах.

Львівська міська рада також перенесла проведення форумів, які були заплановані на березень і квітень, призупинені масові культурні і спортивні акції.

Сьогодні зупинені всі авіарейси зі Львова в міста Італії, Ізраїлю. Через це очікується суттєве зменшення пасажиропотоку.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, у Львові помітно зменшилась кількість туристів, зокрема іноземних. Переважно ще приїжджають мешканці з інших регіонів України.

Обмежувальні заходи стосуються і планованого на 12 березня засідання Львівської обласної ради – на сесію попросили прийти лише депутатів, засідання транслюватимуть онлайн.

Львів і область досі не отримали тест-систем для виявлення коронавірусу, їх очікують до кінця цього тижня.

За офіційними даними, у Львові та області не виявлено жодного випадку інфікування громадян коронавірусом.

XS
SM
MD
LG