Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко імовірно порушив закон під час голосування на виборах президента – КВУ


Кандидат на посаду президента України Олег Ляшко
Кандидат на посаду президента України Олег Ляшко

Комітет виборців України заявляє про імовірне порушення закону кандидатом на посаду президента України Олегом Ляшком 31 березня.

«Під час голосування на одній з дільниць… Олег Ляшко продемонстрував у присутності телекамер та виборців бюлетень із результатами свого волевиявлення. Відповідно до ст. 7 Закону «Про вибори президента України» голосування на виборах президента України є таємним. Фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців в кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування», – вказує КВУ у Facebook.

«Відповідно до стаття 159 (порушення таємниці голосування) Кримінального Кодексу України:
1. Умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який взяв участь у виборах або референдумі, –
карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років», – нагадують у Комітеті виборців України.

В Україні 31 березня відбувається перший тур чергових виборів президента країни. Голосування закінчиться о 20:00. У бюлетень для голосування внесено прізвища 39 кандидатів.

XS
SM
MD
LG