Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко розповів, чи можливе повернення до жорсткого карантину


Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України
Віктор Ляшко, заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не вважає за необхідне повернення до норм жорсткого карантину, які діяли на початку епідемії COVID-19 – попри значне збільшення числа інфікованих упродовж останніх трьох днів.

«Наразі ми не розглядаємо питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України працює адаптивний карантин. Визначено три базових індикатори, і область, в яких три дні поспіль перевищений один із зазначених індикаторів, зобов’язана провести регіональне засідання комісії ТЕБ та НС і визначити причини, чому так відбувається, визначити ту сферу економіки, яка дає найбільш негативний результат щодо поширення коронавірусної хвороби на території цієї області, і повернутися в сторону зменшення пом’якшень, які були запроваджені на попередньому етапі», – сказав Ляшко на брифінгу 13 червня.

За словами головного санітарного лікаря, комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм суб’єктами господарювання, збільшити кількість рухомого складу приміського залізничного та автомобільного транспорту та змінити графік роботи ряду підприємств.

«Також окремо було розглянуто питання щодо покращення якості і дотримання протиепідемічних норм при перевезенні приміським залізничним транспортом, а також автомобільним транспортом приміського і міжобласного сполучення, щоб збільшити кількість рухомого складу, який дозволить людям дотриматися протиепідемічних норм», – сказав Ляшко.

Також комісія розглянула питання щодо зміни графіка роботи підприємств, державних установ і закладів, «щоб розвести час пік і зменшити навантаження на міський і міжміський транспорт і зменшити можливе скупчення людей в транспорті, який перевозить людей до місця їх роботи».

13 червня президент Володимир Зеленський заявив, що очікує від Кабінету міністрів прогнозів і рішень щодо підвищеної кількості лабораторно підтверджених випадків зараження COVID-19.

За минулу добу в Україні зафіксували 753 випадки інфікування коронавірусом, це найвищий показник за весь час епідемії. Цьому перебували дві доби з чисельністю нових хворих на COVID-19 понад 680.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG