Доступність посилання

ТОП новини

Макрон прибув із візитом до Тель-Авіва


Макрон прибув в аеропорту «Бен-Гуріон», Ізраїль, 24 жовтня 2023 року
Макрон прибув в аеропорту «Бен-Гуріон», Ізраїль, 24 жовтня 2023 року

Президент Франції Емманюель Макрон прибув до Тель-Авіва, щоб висловити «повну солідарність» своєї країни з Ізраїлем, передає The Times of Israel.

За словами одного з представників Єлисейського палацу, президент Франції своїм візитом прагне не лише показати солідарність з Ізраїлем, а й зробити «максимально оперативні пропозиції», щоб запобігти ескалації, звільнити заручників, гарантувати безпеку Ізраїлю та працювати над вирішенням конфлікту за принципом «двох держав».

Макрон має зустрітися з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Ісааком Герцогом.

Крім того, очікується, що Макрон зустрінеться з родичами жертв нападів «Хамасу».

Минулого тижня Макрон заявив, що вирушить на Близький Схід, щойно з’явиться перспектива конкретних переговорів між Ізраїлем і політичним крилом ісламістського угруповання «Хамас».

Не виключено, що Макрон також поїде до Лівану та Єгипту, повідомила французька газета Le Parisien з посиланням на дипломатичні джерела.

Близько 1400 людей загинули в Ізраїлі через напади бойовиків «Хамасу» 7 жовтня і в наступні дні. Відтоді Ізраїль завдає авіаударів по Сектору Гази. Ісламісти кажуть, що кількість загиблих палестинців під час авіаударів зросла до понад 5000. Ці цифри неможливо перевірити незалежно.

Форум

XS
SM
MD
LG