Доступність посилання

ТОП новини

У США прощаються з сенатором Джоном Маккейном


У столиці США Вашингтоні триває прощання з сенатором Джоном Маккейном, який помер 25 серпня у віці 81 року від раку мозку.

Труну з тілом Маккейна доставили до Вашингтона зі штату Арізона, де помер сенатор. Її розмістили в ротонді Капітолію – «серці» американського парламенту. За всю історію така честь випадала лише 30 найвидатнішим діячам США.

Попрощатися з Маккейном прийшли лідери Конгресу, представники обох партій – Республіканської та Демократичної, віце-президент США Майк Пенс. Він особисто висловив співчуття матері Джона Маккейна, 106-річній Роберті Маккейн.

Маккейн, який самостійно планував власний похорон, заповідав не кликати на прощальну церемонію президента Дональда Трампа, жорстким опонентом якого він був.

На прощання з Маккейном до США напередодні вирушив президент України Петро Порошенко.

Сьогодні у Вашингтоні відбудеться поминальна служба, а завтра – похорон у місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

Читайте також: Три екс-генсекретарі НАТО закликали назвати нову штаб-квартиру альянсу на честь Маккейна

Маккейн помер у віці 81 року в суботу – на наступний день після того, як його родина оголосила, що сенатор відмовився від лікування пухлини мозку, яка була виявлена у нього в 2017 році. Маккейн перед смертю написав листа співвітчизникам, в якому заявив про велич США і нагадав, що у американців більше спільного, ніж відмінного, і їм не варто впадати у відчай через «нинішні труднощі».

XS
SM
MD
LG