Доступність посилання

ТОП новини

Малюська вважає, що мобілізувати можливо до 20 тисяч засуджених


«У нас переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде»
«У нас переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде»

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що до лав Збройних сил України можна було б мобілізувати від 10 до 20 тисяч засуджених, розповів він в інтерв’ю ВВС News Україна.

До цього числа входять люди, що відбувають покарання у закладах пенітенціарної системи і ті, хто мають судимості.

Міністр додав, що частина установ виконання покарань були окуповані або евакуйовані, тому кількість установ, які працюють, різко зменшилась.

«У нас переповнені установи виконання покарань, зокрема слідчі ізолятори, вільних місць давно немає практично ніде. А у великих містах величезне переповнення. Тому це велика проблема. Не в останню чергу я дуже агітую за мобілізацію ув'язнених і засуджених через те, щоб в тому числі не порушувати нормативи за кількістю людей на певну площу», – сказав Малюська.

Раніше член Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія заявляв, що ресурс ув’язнених осіб, яких Україна потенційно може мобілізувати до Сил оборони, складає 15-20 тисяч людей. Він пояснив, що це загальний мобілізаційний ресурс, а скільки з них підпишуть контракт – невідомо.

8 травня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №11079-1, який дає дозвіл деяким категоріям увʼязнених мобілізуватися до лав Збройних сил України.

До цього міністр юстиції Денис Малюська в ефірі Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») розповів, що тисячі громадян України, які мають судимість, виявили бажання приєднатися до лав Збройних сил України. Також, за його словами, нині щонайменше 50 тисяч осіб через погашену судимість не перебувають на обліку в ТЦК і СП.

Форум

XS
SM
MD
LG