Доступність посилання

ТОП новини

Нелегальний вивіз медичних масок побив за популярністю схему вивозу цигарок – Нефьодов


За вихідні митники завадили вивезенню з України майже 130 тисяч медичних масок
За вихідні митники завадили вивезенню з України майже 130 тисяч медичних масок

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов назвав «контрабандою тижня» нелегальний вивіз медичних масок, який вперше побив «за популярністю» схему вивозу цигарок.

«Їх (маски – ред.) тепер везуть в схованках, ховають під одягом, називають іншими термінами, просто забивають весь салон машини. За вихідні Нова митниця завадила вивезенню з України майже 130 тисяч медичних масок: на Ягодині зупинили вивіз 20 тисяч масок, схованих в обшивці авто; на Шегинях затримали 28 тисяч масок, якими напакували весь салон авто; на Рава-Руській громадянин Польщі намагався вивезти 11 тисяч масок; в Херсонському аеропорту зупинили вивіз 21 тисячу масок, які могли полетіти в Ізраїль; і знову таки на Ягодині зупинили вивезення 50 тисяч масок в Швейцарію», – написав Нефьодов у фейсбуці.

Нефьодов нагадав, що медичні маски входять до переліку тимчасово обмежених урядом для експорту засобів протиепідемічного призначення.

11 березня Кабінет міністрів тимчасово, до 1 червня 2020 року, обмежив експорт товарів протиепідемічного призначення.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на сьогодні лабораторно підтверджені 5 випадків COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG