Доступність посилання

ТОП новини

Хірургічні маски мають з’явитися в аптечних мережах 20-21 березня – МОЗ


Київ, 18 березня 2020 року
Київ, 18 березня 2020 року

Хірургічні маски мають з’явитися в аптечних мережах 20-21 березня, повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він зазначив, що зараз є заборона експорту й реекспорту вивезення з території України як хірургічних масок, так і інших засобів індивідуального захисту.

«Прем’єр-міністр, міністр економіки зустрічалися з усіма виробниками засобів індивідуального захисту вітчизняними. У них є домовленості, підписані меморандуми, і ми найближчим часом очікуємо на українському ринку значне поповнення засобів індивідуального захисту. У п’ятницю-суботу очікується, що й хірургічні маски повинні з’явитися у вільному доступі в аптечних мережах. Можливо, не у всіх, але напруга буде знята», – розповів Ляшко.

Заступник міністра обіцяє додаткові засоби індивідуального захисту для медиків.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19. Крім того, з 18 березня зупинилися авіаційні, залізничні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG