Доступність посилання

ТОП новини

У Росії через спробу отруїти льотчиків щодо уродженця Мелітополя порушили справу про теракт


Слідчий комітет РФ стверджує, що підозрюваний, ім’я якого не називається, проживає на території Росії з 2015 року
Слідчий комітет РФ стверджує, що підозрюваний, ім’я якого не називається, проживає на території Росії з 2015 року

Слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу за статтею про теракт щодо 33-річного уродженця Мелітополя (окупованого військами РФ), якого підозрюють у спробі отруїти випускників Армавірського вищого військового авіаційного училища (АВВАКУЛ). Про це 26 жовтня повідомила пресслужба відомства у телеграмі.

Слідчий комітет РФ стверджує, що підозрюваний, ім’я якого не називається, проживає на території Росії з 2015 року. За версією відомства, він організував доставку на масовий захід кондитерського виробу та алкоголю, в яких містився медичний препарат у великих токсичних дозах.

Раніше ЗМІ повідомили про те, що підозрюваного звуть Єгор Семенов. Його заарештували в Армавірі на 15 діб за статтею про хуліганство. Семенов нібито намагався вилетіти до Москви. До цього 21 жовтня він нібито привіз на зустріч льотчиків-випускників училища пляшку віскі та 20-кілограмовий торт. Льотчикам частування здалося підозрілим, вони повідомили про нього ФСБ. З’ясувалося, що торт та віскі нібито було отруєно, але чим саме, не повідомлялося.

Російські блогери з посиланням на неназвані джерела у силових структурах стверджують, що замах нібито організували співробітники Служби безпеки України. Вони вказують на те, що Семенов – уродженець Мелітополя (місто розташоване в окупованій Росією частині Запорізької області). «Комерсант» зазначає, що опитані виданням випускники та колишні викладачі Армавірського училища повідомлення про інцидент не коментують. Його також не коментували у Києві.

Форум

XS
SM
MD
LG