Доступність посилання

ТОП новини

Мера Ужгорода Богдана Андріїва суд взяв під варту


Фото із Facebook-сторінки Богдана Андріїва
Фото із Facebook-сторінки Богдана Андріїва

Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою міському голові Ужгорода Богдану Андріїву, інформує прес-служба суду.

Повідомляється, що Андріїва підозрюють у вчиненні злочинів, а саме привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України) та службове підроблення (частина 5 статті 191 ККУ).

Суд також визначив підозрюваному альтернативний запобіжний захід у вигляді застави на суму 440 тисяч гривень.

«Присутній на судовому засіданні підозрюваний, причетність до вчиненого заперечив. Сторона захисту зазначила, що підозра, пред’явлена прокуратурою, є необґрунтованою, а ризики уникнення покарання за вчинене – відсутні. В свою чергу, прокурор просив суд обрати для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зазначимо, що визначення розміру застави є обов’язковою умовою при обранні такого запобіжного заходу», – зазначається у повідомленні суду.

29 серпня меру Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо».

Натомість у мерії заявили, що «є офіційна технічна документація з державного органу, яка підтверджує відсутність матеріальних збитків, які б спричинили фінансову шкоду державі або громаді міста». Там також наголосили, що всі тендерні процедури з реконструкції «Совиного гнізда» були проведені та роботи розпочаті до набуття Андріївим повноважень міського голови Ужгорода.

XS
SM
MD
LG