Доступність посилання

ТОП новини

HRW закликає Меркель «тиснути» на Путіна через проблеми з правами людини


Анґела Меркель та Володимир Путін під час зустрічі в Сочі, Росія, 18 травня 2018 року
Анґела Меркель та Володимир Путін під час зустрічі в Сочі, Росія, 18 травня 2018 року

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликає німецького канцлера Анґелу Меркель згадати про права людини під час зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, яка має відбутися 18 серпня.

«Зустріч є важливою можливістю для Анґели Меркель тиснути на російського президента щодо внутрішніх і міжнародних правозахисних питань», – заявив директор HRW у країнах Європи та Центральної Азії Г’ю Вільямсон.

На його думку, у порядку денному зустрічі має бути звільнення ув’язнених у Росії активістів за права людини й захист цивільних у Сирії.

В організації переконані, що Росія живе в «найбільш репресивний момент» із часів Радянського Союзу. «Цей тренд почався у 2012 році після безпрецедентних масових протестів і посилився у 2014 році у зв’язку з російською окупацією Криму та участю в збройному конфлікті на сході України», – вважають правозахисники.

Читайте також – Зустріч Меркель-Путін: Україна – одне з трьох ключових питань (світова преса)

Меркель та Путін планують зустрітися в Німеччині 18 серпня. Представник німецького уряду розповідав, що перемовини будуть зосереджені «на поточних питаннях зовнішньої політики».

XS
SM
MD
LG