Доступність посилання

ТОП новини

Посадовця Мін’юсту США сім годин допитували через «російське розслідування»


Брюса Ора (на фото) пов'язують із Крістофером Стілом, колишнім британським розвідником, який склав «досьє» щодо зв’язків Трампа з Росією
Брюса Ора (на фото) пов'язують із Крістофером Стілом, колишнім британським розвідником, який склав «досьє» щодо зв’язків Трампа з Росією

У Конгресі США протягом семи годин допитували посадовця Міністерства юстиції Брюса Ора через його роль у розслідуванні ймовірних зв’язків Росії з командою президента США Дональда Трампа під час виборів 2016 року.

28 серпня Ора опитували за зачиненими дверима представники двох очолюваних республіканцями комітетів у Палаті представників.

Ор виявився під підозрою через відносини із Крістофером Стілом, колишнім британським розвідником, який склав «досьє» щодо зв’язків Трампа з Росією. Його Ор нібито передав до ФБР перед виборами.

Трамп та окремі посадовці з Палати представників заявляють, що досьє Стіла, яке містить низку непереконливих тверджень, було приводом для розслідування. Водночас у Міністерстві юстиції заявили, що це розслідування розпочалося за кілька тижнів до того, як ФБР отримало документи.

Читайте також: Звідки «компромат» на Трампа?

Ор не відповідав на запитання журналістів після допиту на Капітолійському пагорбі. Водночас, за словами члена Палати представників Метта Ґаєтца, опитування підтвердило підозри, що розслідування почалося через «надмірну орієнтованість» на досьє Стіла.

Інший член Палати представників, Даррелл Ісса, розповів Fox News, що Ор продемонстрував «дуже бідну пам’ять».

Представники Демократичної партії не брали участі в слуханнях. Вони заявляють, що республіканці фокусуються на посадовцеві Мін’юсту, щоб підірвати «російське розслідування».

10 січня американське видання Buzzfeed оприлюднило доповідь, згідно з якою російська влада збирала на Трампа компромат. Ще до цього американська розвідка звинуватила Росію у втручанні у вибори в США.

XS
SM
MD
LG