Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики з початку доби на Донбасі стріляли тричі, втрат у ЗСУ немає – Міноборони


У Міністерстві оборони повідомили, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі з початку доби тричі порушили режим припинення вогню.

«З 05:50 ранку ворог з напрямку від району Трудівський окупованого Донецька вів вогонь по оборонцях Мар’їнки зі станкового протитанкового гранатомету. Після 06:15 наші захисники Зайцева зафіксували розриви 3-х ворожих мін 82-го калібру. Також тут ворог вів вогонь з СПГ та стрілецького озброєння. О 07:30 від села Соснівське окупанти розпочали мінометний обстріл наших оборонців Павлополя. Протягом 40 хвилин російсько-окупаційні війська випустили 23 міни калібру 82 мм», – йдеться в повідомленні.

Інформації про втрати серед ЗСУ немає, додали у відомстві.

Бойовики незаконних угруповань звинувачують українських військових в обстрілах Донецька і Горлівки.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG