Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: на Донбасі внаслідок підриву загинув український військовий


Військовий загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої
Військовий загинув, підірвавшись на вибуховому пристрої

На Донбасі, підірвавшись на невстановленому вибуховому пристрої, 26 лютого загинув український військовий. Про це повідомили у Міністерстві оборони України. Де саме це сталося, не уточнюється.

Від початку доби бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку.

«По захисниках Мар’їнки російсько-окупаційні війська з 6-ї ранку за 35 хвилин випустили 11 120-мм мін, а також здійснили 8 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету. Ще один раз на цій ділянці фронту окупанти відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомету після 9-ї години. Двічі, також у ранковий час, противник обстріляв опорні пункти наших підрозділів поблизу Павлополя – спочатку з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї, а згодом – зі станкового протитанкового гранатомету», – мовиться у повідомленні.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG