Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики атакували позиції ЗСУ на донецькому напрямку, є загиблі – штаб ООС


У вівторок, 10 березня, бойовики атакували позиції ЗСУ на донецькому напрямку. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Російські окупанти вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил із застосуванням забороненого Мінськими угодами озброєння, зокрема, з мінометів калібрів 120 мм, а також застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Наразі бій закінчився. Для придушення вогню противника підрозділи операції Об’єднаних сил використовували наявні вогневі засоби та дали російським окупантам адекватну відповідь», – розповіли у штабі, не вказавши, де конкретно відбулася атака.

Також бойовики обстріляли військовий вантажний автомобіль з протитанкового ракетного комплексу. Внаслідок влучання керованої ракети є втрати серед бійців ЗСУ.

«Також у районі проведення операції у готовності до застосування перебувають підрозділи резерву зі складу Об’єднаних сил. Ситуація контрольована. Втрати противника уточнюються», – мовиться у повідомленні.

За інформацією Міноборони, станом на 12.30, один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, чотири зазнали поранень. Де саме ЗСУ зазнали втрат, не уточнюється.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG