Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії заявляє про «атаку ракет ATACMS» на Крим вночі


Пуск ракети ATACMS, архівне фото
Пуск ракети ATACMS, архівне фото

У Міністерстві оборони Росії заявили, що в ніч проти 24 травня Кримський півострів був нібито атакований американськими ракетами ATACMS.

За повідомленням російського відомства, над Кримом збили три ракети ATACMS. При цьому підписники проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії в телеграм-каналі повідомляли про не менш ніж шість вибухів у районі Сімферополя і близько восьми «хлопків» у районі аеродрому Бельбек і Новофедорівки. За даними Суспільного мовника, в Алушті було чути щонайменше п’ять потужних вибухів.

У російському Міноборони також стверджують, що в акваторії Чорного моря були виявлені безекіпажні катери Військово-морських сил України, які прямували в напрямку Кримського півострова, які також нібито були знищені. Підтвердити дані російського відомства за допомогою альтернативних джерел наразі неможливо.

Українська сторона дані заяви та нічну атаку на Крим поки що не коментувала.

Пізно увечері 23 травня кримські телеграм-канали та читачі Крим.Реалії повідомляли про ракетну атаку на Крим. Вибухи чули у Сімферополі, Саках, Алушті, Ялті, Джанкої та Євпаторії.

Російський голова Криму Сергій Аксьонов пізніше визнав ракетну атаку. За його словами, зафіксовано влучення по комусь «порожньому об'єкту господарського призначення» в Алушті. Також він повідомляє про загибель «двох випадкових перехожих» у Сімферопольському районі.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українським безпілотникам», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG