Доступність посилання

ТОП новини

Україна і МВФ розпочали переговори про новий транш фінансування


Президент України Володимир Зеленський і директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва. Вашингтоні, 11 грудня 2023 року (фото ілюстративне)
Президент України Володимир Зеленський і директор Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва. Вашингтоні, 11 грудня 2023 року (фото ілюстративне)

Місія МВФ та представники України розпочали переговори щодо четвертого перегляду програми Механізму розширеного фінансування (EFF), який «допоможе залучити близько 2,2 млрд доларів вже у червні», йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства фінансів.

У відомстві кажуть, що метою місії МВФ є обговорення стану виконання Україною умов Меморандуму про економічну та фінансову політику. Зустрічі відбуваються у Варшаві і в онлайн форматі.

З боку України участь у відкритті місії взяв міністр фінансів Сергій Марченко.

«Ми вдало пройшли вже три перегляди Програми та розраховуємо на отримання наступного траншу обсягом близько 2,2 млрд доларів, внаслідок успішного четвертого перегляду, вже у червні», – зазначив Марченко.

За словами міністра, Мінфін спільно з командами Національного банку та МВФ «продовжує активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, економічного відновлення та поступової євроінтеграції України».

Відомо, що від України у зустрічах також беруть участь представники Міністерства фінансів, Національного банку, а також інших органів влади, відповідальних за політики у галузі економіки, енергетики, боротьбу і запобігання корупції, верховенства права.

23 травня Команда Міжнародного валютного фонду приїхала до Києва для обговорення ризиків для економіки України.

Раніше Рада директорів МВФ у березні схвалила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF.

Чотирирічну програму EFF для України з доступом до фінансування у обсязі близько 15,6 мільярдів доларів було схвалено 31 березня 2023 року. Ця програма є частиною ширшого пакету другої міжнародної підтримки для України, який наразі становить близько 122 мільярдів доларів.

У квітні цього року в МВФ заявили, що українському уряду цього року потрібно 42 мільярди доларів бюджетної підтримки на тлі російського вторгнення, яке триває.

Форум

XS
SM
MD
LG