Доступність посилання

ТОП новини

Міжбанк: гривня слабшає проти долара на перших торгах літа


Національний банк України встановив довідкове значення курсу на рівні 26 гривень 92 копійки за долар
Національний банк України встановив довідкове значення курсу на рівні 26 гривень 92 копійки за долар

На українському міжбанківському валютному ринку на перших у червні торгах триває сформована минулого тижня тенденція до послаблення гривні. Станом на 12:00 торги відбуваються на рівні 26 гривень 99 копійок – 27 гривень 3 копійки за долар.

Опівдні Національний банк України встановив довідкове значення курсу на рівні 26 гривень 92 копійки за долар, це на сім копійок вище за офіційний курс на 3 червня.

«Валютний ринок минулого тижня лихоманило, і кінець цієї курсової турбулентності найближчим часом не очікується. Клієнти поки не розуміють перспектив розвитку української економіки та стратегії держави в цій сфері в період наближення парламентських виборів, «підзавислого» уряду і досить непростої ситуації як у державних фінансах, так і в частині переговорів з міжнародними кредиторами щодо нових траншів на тлі пікових виплат цього року», – так фахівці сайту «Мінфін» описують ситуацію на валютному ринку.

Серед чинників, які грають на користь гривні, експерти називають низькі обсяги ліквідності в банківській системі та вівторковий аукціон Міністерства фінансів України з розміщення облігацій внутрішньої державної позики, що може змусити нерезидентів продавати валюту для купівлі номінованих у гривні цінних паперів.

У травні офіційний курс двічі показував річний максимум – 26 гривень 11 копійок за долар.

XS
SM
MD
LG