Доступність посилання

ТОП новини

Москва та Ер-Ріяд домовляються про рекордне скорочення видобутку, нафта різко зросла в ціні


Видобуток нафти в російському регіоні Чечня
Видобуток нафти в російському регіоні Чечня

Росія і Саудівська Аравія домовляються про нову угоду зі скорочення видобутку нафти. У новій угоді в межах домовленостей держав-членів ОПЕК та партнерів картелю може йтися про скорочення видобутку на 20 мільйонів барелей на добу, повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

Реагуючи на витоки з наради ОПЕК+, яка відбувається в режимі відеоконференції, котирування нафти зросли до понад 36 доларів за барель Brent, але згодом, о 18:02 за Києвом, опустилися до позначки дещо вище від 34 доларів за барель.

Раніше цього місяця президент США Дональд Трамп обіцяв накласти тарифи на імпорт нафти, якщо Росія та Саудівська Аравія не домовляться скоротити її виробництво. Трамп додав, що хоче захистити американську нафтову індустрію, яка виробляє найбільше нафти.

Через коронавірус глобальний попит на нафту впав на приблизно 20 мільйонів барелей на день, або на одну п'яту. Ціни на нафту впали до майже 20-річного мінімуму. Різке скорочення цін загрожує банкрутством американським компаніям, які виробляють більш дорогу нафту.

7 березня Ер-Ріяд анонсував, що збільшить виробництво нафти на 20 відсотків до практично 12 мільйонів барелей на добу. Це сталося на наступний день після розвалу угоди ОПЕК+. Москва відмовилася від пропозиції учасницям угоди скоротити видобуток нафти на 1,5 мільйона барелей на добу до кінця року.

XS
SM
MD
LG