Доступність посилання

ТОП новини

Представники влади в Москві закликають завдати «ракетного удару по резиденції Зеленського»


Голова Державної думи Росії Вʼячеслав Володін
Голова Державної думи Росії Вʼячеслав Володін

Голова Державної думи РФ Вʼячеслав Володін заявив, що «київський режим» слід «визнати терористичною організацією», яка, за його словами, «не менш небезпечна», ніж угруповання «Ісламська держава» або «Аль-Каїда». Так він прокоментував атаку дронів на Кремль, у якій влада РФ звинуватила Україну.

«Вимагатимемо застосування зброї, яка здатна зупинити та знищити київський терористичний режим», — написав Володін. Про яку зброю йдеться, він не уточнив.

Депутат Держдуми від окупованого Криму Михайло Шеремет вимагає завдати ракетного удару по резиденції президента України у Києві.

«Їх потрібно лише знищувати, причому швидко та нещадно. Настав час завдати ракетного удару по резиденції Зеленського в Києві. Готовий передати координати – вулиця Банкова, 11, де розташована так звана адміністрація президента України», – цитує Шеремета державна російська агенція «РИА Новости».

Раніше 3 травня російська влада звинуватила Київ в атаці дронів на Кремль, а речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».

В Офісі президента України заперечують причетність Києва до атаки безпілотників на Кремль у ніч на 3 травня.

«Росія явно готує масштабний терористичний акт. Тому спочатку затримує в Криму велику групу начебто диверсантів. А потім демонструє «дрони над Кремлем», – написав у твітері радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк. За його словами, «Україна веде виключно оборонну війну і не атакує об‘єкти на території Російської Федерації».

XS
SM
MD
LG