Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали 2 людей, які хотіли розгорнути плакат на згадку про «демонстрацію сімох» 1968 року


Один із затриманих – Леонід Гозман
Один із затриманих – Леонід Гозман

У столиці Росії Москві поліція затримала політика Леоніда Гозмана і правозахисника Сергія Шарова-Делоне, які намагалися розгорнути плакат на згадку про «демонстрацію сімох» 1968 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активістів затримали на Красній площі Москви 25 серпня і відвезли у відділення поліції.

Пізніше поліцейські затримали також онуку учасниці «демонстрації сімох» Наталії Горбаневської. Анна Красовицька стояла з плакатом на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії.

Плакати поліцейські відібрали.

Читайте також: Нащадки сімох. Як живуть родини тих, хто в 1968-му вийшов на Красну площу

Сьогодні виповнюється 50 років із дня проведення на Красній площі «демонстрації сімох» 25 серпня 1968 року на знак протесту проти придушення «Празької весни».

За останні десять років в Росії кілька разів затримували учасників акцій у пам’ять про «демонстрацію сімох». 24 серпня 2008 року міліція розігнала на Красній площі акцію «День народження свободи». 25 серпня 2013 року поліцейські затримали 10 із 12 демонстрантів. У серпні 2016 року чотирьох учасників акції «За нашу і вашу свободу» відвезли у відділення поліції, а пізніше оштрафували.

XS
SM
MD
LG