Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі відкрили пам’ятний знак на честь Іси Мунаєва


Пам’ятний знак на честь Іси Мунаєва відкрили у Дніпрі, 7 серпня 2018 року
Пам’ятний знак на честь Іси Мунаєва відкрили у Дніпрі, 7 серпня 2018 року

У Дніпрі відкрили пам’ятний знак на честь командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув у лютому 2015 року в боях під Дебальцевим на Донеччині. Знак встановили на вулиці в одному з районів міста, яка тепер носить його ім’я.

На «віче пам’яті» 49-річного комбата зібрались його бойові побратими, бійці добровольчих батальйонів, волонтери, представники мусульманської громади регіону.

Вони поклали квіти до монументу, згадали основні віхи його життя і боротьби.

Читайте також: Іса Мунаєв вважав за честь боротися за Україну

«Іса захищав не тільки Україну, він захищав весь світ від чуми нового часу – «русского міра». Відсьогодні в Дніпрі на вулиці Іси Мунаєва буде стояти пам’ятний монумент на честь гідних захисників України, у тому числі героя України та Ічкерії Іси Мунаєва», – говорили учасники зібрання.

За словами бойових побратимів комбата, міжнародний миротворчий батальйон імені Дудаєва, який брав участь у бойових діях на Донбасі на боці української армії, був створений завдяки зусиллям Іси Мунаєва одразу після російської окупації Криму. До складу формування увійшли не лише чеченські бійці, а й добровольці інших національностей.

Поховали Ісу Мунаєва 2015 року в Дніпрі на Краснопільському цвинтарі, як він і заповідав. Церемонія прощання була закритою, були присутні тільки родичі і близькі покійного.

XS
SM
MD
LG