Доступність посилання

ТОП новини

Корабель Ілона Маска приводнився біля берегів США після польоту до МКС


Посадка корабля Crew Dragon в Атлантичному океані
Посадка корабля Crew Dragon в Атлантичному океані

Корабель Crew Dragon компанії SpaceX Ілона Маска приводнився в Атлантичному океані в межах досяжності від мису Канаверал. Трансляцію вів Youtube-канал NASA.

За попередніми даними, посадка пройшла в штатному режимі, таким чином, місія Demo-1 стала першим успішним польотом приватного пілотованого корабля на МКС.

Crew Dragon був запущений з космодрому на мисі Канаверал ракетою-носієм Falcon 9 другого березня. Перший ступінь ракети-носія незабаром після запуску повернувся на землю, корабель 3 березня в автоматичному режимі пристикувався до МКС. Під час тестового польоту на борту не було екіпажу, замість живих людей на одному з пасажирських крісел сиділа манекен на ім'я Ріплі. Вона несе в собі датчики, що дозволяють вивчити навантаження на людину і протестувати розроблений компанією SpaсeX і одягнутий на манекен скафандр.

За планами NASA приватні кораблі розробки SpaceX і Boeing повинні замінити для американської космонавтики розроблені в 60-ті роки XX століття російські кораблі «Союз» при доставці астронавтів на МКС.

XS
SM
MD
LG