Доступність посилання

ТОП новини

Київ з’ясовує обставини поїздки нової глави МЗС Бельгії до Криму – Ніколенко


Раніше ЗМІ повідомили про поїздку новопризначеної міністерки Хаджи Лабіб до Криму в 2021 році
Раніше ЗМІ повідомили про поїздку новопризначеної міністерки Хаджи Лабіб до Криму в 2021 році

МЗС з'ясовує обставини поїздки новопризначеної міністерки закордонних справ Бельгії Хаджи Лабіб до Криму в 2021 році. Про це заявив речник відомства Олег Ніколенко.

«МЗС України веде діалог із бельгійською стороною з цього питання дипломатичними каналами задля встановлення всіх обставин поїздки та ухвалення рішень щодо подальших двосторонніх контактів. Водночас позитивно відзначаємо запевнення міністерки Лабіб щодо подальшої підтримки України в її боротьбі проти збройної агресії Росії. Ми продовжимо координацію позицій України та Бельгії в контексті запровадження нових санкцій ЄС проти Росії, а також надання Україні військової та фінансової допомоги», – написав він у фейсбуці.

При цьому у МЗС наголошують, що відвідування тимчасово окупованого Криму можливе лише за умови слідування з материкової частини України, в’їзд з території РФ є незаконним.

Раніше ЗМІ повідомили про поїздку новопризначеної міністерки закордонних справ Бельгії Хаджи Лабіб до Криму в 2021 році, коли вона працювала журналісткою.

XS
SM
MD
LG