Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС назвали «намаганням видати бажане за дійсне» проведення в Осло «конференції по Криму»


У Міністерстві закордонних справ України назвали «намаганням видати бажане за дійсне» проведення у столиці Норвегії Осло «конференції» щодо окупованого Криму.

«Розглядаємо ініціативу щодо проведення наприкінці березня в Осло так званої конференції щодо Криму як чергову спробу російської пропагандистської та дезінформаційної машини надати видимість легітимності своїм незаконним і засудженим усім цивілізованим світом намаганням анексувати Автономну Республіку Крим України. Вже не вперше Москва вдається до послуг своїх апологетів, точка зору яких астрономічно далека від офіційної та є маргінальною у світовому, європейському та, у даному разі, норвезькому контексті. Таким чином, розглядаємо провокацію щодо так званої конференції як намагання видати бажане за дійсне», – мовиться у повідомленні.

У МЗС також нагадали, що Норвегія займає тверду позицію у питанні невизнання анексії Криму.

«Ця позиція послідовно підтверджується вищим політичним керівництвом Норвегії. Норвегія у повному обсязі приєдналася до санкцій ЄС проти Росії, запроваджених у зв’язку з її агресією проти України. Цю позицію вкотре підтвердив Посол Норвегії Уле Тер’є Хорпестад під час зустрічі 4 березня в МЗС України. Від початку російської агресії Норвегія також послідовно приєднується до кола співавторів всіх «українських резолюцій», – наголосили у міністерстві.

Раніше у Норвегії анонсували проведення конференції на тему анексованого Криму. Захід «у межах народної дипломатії» проведе організація, члени якої не раз відвідували анексований півострів та окуповані території Донбасу.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG